Mistrovství ČR v cheerleadingu 2011

14.05.2011 20:00

Náš velký "DEN D" a dlouho očekávaný 14.květen nastal. Celý náš tým se pilně připravoval téměř 4 měsíce, aby si to tento den nejvíc užil a nasbíral zkušenosti do dalších let.

Všechna děvčata se sešla okolo půl 11 před halou Podvinný Mlýn a netrpělivě čekala na registraci. Poté, co jsme obdržely šatnu, ihned jsme se převlékly do našich nových uniforem a začaly velké přípravy v podobě česání, natáčení a hlavně líčení. Naše juniorky měly přijít na řadu ve 13:08 a peewees ve 13:28, proto jejich přípravy, rozcvičování a podobně trvaly poněkud krátce a velmi rychle.

Krátce před 1 hodinou už holčiny stály v zástupu dalších cheerleaders na chodbě a připravovaly se na své první vystoupení na ploše. Všechny byly velmi nervozní a bály se, aby to nepokazily. Ale po prvních minutách už se každá soustředila pouze na sebe a na to, aby podala co nejlepší výkon. A že se to jak juniorkám, tak našim malým (a jistě nejroztomilejším) peeweeskám strašně moc povedlo, až to pár seniorkám vehnalo slzičky do očí.

První vyhlášení bylo v 16 hodin, kde na výsledky čekaly i naše peeweeska a juniorky. V kategorii Peewees Small se na krásném 7.místě umístila naše peeweeska a na 15.místě v kategorii Junior AllGirl Group Stunt naše juniorky. Holčiny byly úžasný, avšak na přední příčky to zatím ještě nestačilo, ale do příštího roku se všechno může změnit ;)

 

Seniorky pak měly na řadu přijít až v 17:06, avšak měly jsme velké nervy nejen z toho, co se bude dít, až budu stát na ploše, ale i z našich obávaných stuntů nebo (a to hlavně) příjezdu z Anglie naší Mišky, která to ale krásně stihla a mohla s náma ještě chvilinku trénovat na trávě, kde proběhla hlavní a poslední změna choreografie (no necelé 2 hodiny před začátkem, docela mazec ;) )
Krátce před 5 proběhly poslední úpravy, pořádně jsme se rozeskákaly a mohly se připravit do zástupu cheerek na plochu. Nervozita byla snad ještě větší jak u malých holčiček, ale jakmile moderátor Pancho zařval: BSH Cheerleaders, všechny jsme se rozěběhly na plochu s pocitem, že to zajedeme jak nejlíp to budeme umět a hlavně si vychutnáme správnou cheer atmosféru.!!!  
Sestava se nám povedla téměř celá, až na pár drobných chybek a spadnutí stuntu v jedné pasáži, ale jinak do toho dal každý vše, co uměl a co se naučil. 
A doba čekání do vyhlášení výsledků byla neskutečně dlouhá a únavná, ale vše jsme přečkaly a už jen na ploše čekaly na vyhlášení kategorie Senior AllGirl Cheer A Small. Umístily jsme se na 6.místě, některé z nás to čekaly, jiné byly překvapené, ale nakonec jsme se shodly, že se nemůžeme srovnávat s ostatními týmy, kteří spolu trénují rok a víc, kdežto náš tým teprve 3-4 měsíce. :)
Po vyhlášení jsme udělaly ještě pár týmových fotografií a polovina seniorek to šla oslavit do nedaleké pizzerie, kde jsme zakončily tento den nejlíp, jak jen to snad šlo.. ;)